ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Αυστηρές ποινές για τις «κουκούλες» - Προωθείται στη Βουλή το νομοσχέδιο – Τι περιλαμβάνει

ΜΙΛΑΜΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ
Εκτύπωση Αποστολή με Email
Μικρό μέγεθος γραμματοσειράς Μεσαίο μέγεθος γραμματοσειράς Μεγάλο μέγεθος γραμματοσειράς
Προσθήκη στο Delicious Προσθήκη στο Digg Προσθήκη στο Facebook Προσθήκη στο Newsvine Bookmark
Παρά τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και του νομικού και δικηγορικού κόσμου, το υπουργείο Δικαιοσύνης ολοκλήρωσε και προωθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα είναι αυστηρότερη η ποινική μεταχείριση των κουκουλοφόρων.
Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι οι ποινές που θα επιβληθούν στους κουκουλοφόρους δεν μπορεί να μετατραπούν σε χρηματικές, ούτε μπορεί να έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Ειδικότερα, αυστηρότερες θα είναι οι ποινές, που μπορεί να ξεπερνούν τα δέκα χρόνια κάθειρξης, για τους κουκουλοφόρους οι οποίοι διαπράττουν τα αδικήματα της βιαιοπραγίας σε δημόσιες συναθροίσεις, της απρόκλητης σωματικής βλάβης, της ληστείας, καθώς και τις διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς ξένης περιουσίας.
Ακόμη, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι επιβαρυντική περίσταση (η οποία τιμωρείται αυστηρότερα) αποτελεί η απρόκλητη και η επικίνδυνη σωματική βλάβη εις βάρος αστυνομικού, ενώ προβλέπεται η αυτεπάγγελτη άσκηση ποινικής δίωξης για εξύβριση αστυνομικού από κουκουλοφόρο.
Παράλληλα, το νομοσχέδιο προβλέπει μία ακόμη σειρά μέτρων που αφορούν αποφυλακίσεις κρατουμένων, χρήστες ναρκωτικών, νέα σωφρονιστικά μέτρα κτλ.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται τα εξής:

-Η αναπροσαρμογή του ορίου για την κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, όπου οι χρήστες δεν θα τιμωρούνται.

- Οι ποινές των μητέρων κρατουμένων που έχουν ανήλικα παιδιά κάτω των πέντε ετών θα μπορούν να μετατρέπονται σε κοινωφελή εργασία.

-Η δυνατότητα άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, με απόφαση της δικαστικής αρχής, για το σύνολο των κακουργημάτων του Ποινικού Κώδικα, καθώς και για τα κακουργήματα περί τη λαθρομετανάστευση.

-Για την αποτροπή αποδράσεων κατά τις μεταγωγές οι κρατούμενοι θα δικάζονται στην περιοχή όπου είναι φυλακισμένοι.

-Οι διευθυντές των φυλακών δεν θα προέρχονται πλέον από το Σώμα των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά θα προσλαμβάνονται έπειτα από διεθνή διαγωνισμό (managers).

-Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα υποβάλλουν κάθε χρόνο δηλώσεις «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης).

-Μία από τις κατασκευαζόμενες φυλακές θα είναι υψίστης ασφαλείας και θα μεταταγούν εκεί όλοι οι βαρυποινίτες κρατούμενοι.

-Η συμμετοχή σωφρονιστικού ή αστυνομικού υπαλλήλου σε απόδραση καθίσταται κακούργημα τιμωρούμενο με κάθειρξη ακόμη και δέκα ετών.

1 σχόλιο:

Yellow Kid είπε...

Έτσι μπράβο! Δικαιοσύνη! Να μπορεί και ο μπάτσος να σε συλλάβει και να σε σαπακιάσει όταν σε θεωρήσει ύποπτο λόγω κουκούλας επειδή έτυχε να την έχει το ρούχο σου και επειδή έτυχε να περνάς από τα επεισόδια. Δώσε θάρρος στο χωριάτη δηλαδή, γιατί τέτοια θα γίνουνε.