ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Θα έχουμε πόλεμο. Στ' αλήθεια!

Την Τετάρτη, 28 Απριλίου, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Τάσος Τέλλογλου δημοσίευσε ένα άρθρο στο protagon.gr. Το άρθρο έχει τίτλο "Το τίμημα της εκλογής" και αναφερόταν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το καλημέρα η κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου λόγω της κρίσης. Το άρθρο καθ' εαυτό δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Αλλά σε μία παρέμβασή του στα σχόλια των αναγνωστών (όπου υποστήριζε την ανάγκη δημιουργίας μίας κυβέρνησης "εκτακτης ανάγκης" κατά τα πρότυπα του 1974), ο κ. Τέλλογλου διατύπωσε την εξής άποψη:

Κατ αρχήν γραφω "βασικό κορμό" το ΠΑΣΟΚ, αρα δέν θα είναι μόνο ΠΑΣΟΚ .Το ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε τον Οκτώβριο για να εφαρμόσει μία αλλη πολιτική απο αυτή που τώρα χρειάζεται ο τόπος. Το ΠΑΣΟΚ δέν διαθέτει δημοκρατική νομιμοποίηση για τα μέτρα που θα ανακοινωθούν τα επόμενα 24ωρα .Να κάνουμε εκλογές; Δέν είμαστε αυτόχειρες. Αρα τι μένει; Μία κυβέρνηση σαν και εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή τον Ιούλιο του 1974, απο όλους τους πολιτκούς χώρους .Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να εχει εκτακτες εξουσίες, για να το πώ πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση εκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα αρθρα του συνταγματος πρέπει να βγούν "εκτός" η να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς (π.χ. πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας, απεργία εκπαιδευτικών μέσα στις εξετάσεις). Στο Βέλγιο πρίν μερικά χρόνια μία τετοια κυβέρνηση συναπισμού προχώρησε σε αναστολή ορισμένων συνταγματικών διατάξεων για ενα διάστημα. Ο κ Παπανδρέου είναι ακατάλληλος για να ηγηθεί μιας τετοιας κυβέρνησης "εθνικής ανάγκης", μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της και υπουργός των Εξωτερικών αλλά επικεφαλής πρέπει να είναι κάποιος που να μην διστάζει μπροστά σε οποιο κόστος. Η μόνη προυπόθεση που θέτει η κοινωνία είναι να μοιραστεί το βάρος δίκαια.

Με απλά λόγια, ο κ. Τάσος Τέλλογλου προτείνει ευθαρσώς μία "νομιμοποιημένη" χούντα, μία κατάλυση του συντάγματος έτσι ώστε η ίδια ομάδα ανθρώπων που οδήγησε την οικονομία της χώρας στην κατάρρευση να μπορέσει ανενόχλητη να διαχειριστεί την κρίση με τον τρόπο που αυτή θεωρεί καλύτερο, καταπνίγοντας κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Δεν το υποννοεί. Το λέει ξεκάθαρα! Και μάλιστα, το δικαιολογεί λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Φαίνεται ότι στο μυαλό του κ. Τέλλογλου, η αλλαγή κυβέρνησης χωρίς εκλογές είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένη διαδικασία.

Η ιδέα της κυβέρνησης "εθνικής ενότητας" δεν είναι νέα. Είχε αρχίσει να εμφανίζεται προεκλογικά, αλλά η μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτωβρίου ανέστειλλαν τις όποιες συζητήσεις. Τώρα όμως, με τα πράγματα να δυσκολεύουν και τον λαό να αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι η κρίση στην οποία εισέρχεται η χώρα θα είναι μακροχρόνια και επίπονη, η συζήτηση φαίνεται να έχει ξαναρχίσει στα παρασκήνια.

πηγή: Salata TV

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Μπάτσοι στην Ναυαρίνου.

Μπάτσοι και επεισόδια αυτή τη στιγμή στην Πλατεία Ναυαρίνου...
Αυτές οι πληροφορίες που έχουμε πρός το παρόν....

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Τηλεκανιβαλισμός και αντίσταση.



Το βίντεο του Ούφ με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Διαμαρτυρία να φορολογηθεί ισότιμα η Εκκλησία



ΠΡΟΣ τη Βουλή των Ελλήνων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
1. Υπουργείο Οικονομικών
2. Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

ΑΙΤΗΜΑ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΙΣΟΤΙΜΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Σήμερα η Ελλάδα συγκλονίζεται από την μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση που έχει γνωρίσει σε καιρό ειρήνης.

Την ώρα αυτή η πνευματική ηγεσία της Εκκλησίας περιχαρακώνεται γύρω από τη διατήρηση των κεκτημένων της, ασκώντας ασφυκτική πολιτική πίεση προς όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις.

Την ώρα αυτή η κυβέρνηση υπαναχωρεί από τις εξαγγελίες της για συμμετοχή όλων, ανάλογα με τις δυνάμεις τους, στην αντιμετώπιση της κρίσης:
• Υλοποιεί όλες σχεδόν τις εξαγγελθείσες περικοπές και τα τεκμήρια για τους ιδιώτες,
• Ο φόρος επί των εισοδημάτων της Εκκλησίας από ακίνητα, εξαγγέλθηκε 20% και κατέληξε στο νομοσχέδιο ουσιαστικά σε 10%.
• Ο φόρος δωρεάς ακινήτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 5% και κατέληξε 0,5%.
• Ο φόρος δωρεάς χρημάτων στην Εκκλησία εξαγγέλθηκε 10% και κατέληξε 0,5%.

ΟΜΩΣ

Η Εκκλησία είναι ο τελευταίος τσιφλικάς στην Ελλάδα:
• Έχει στην κυριότητά της 1.300.000 στρέμματα γης.
• Μερικές χιλιάδες αστικά ακίνητα.
• Περίπου 9.000.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και μετοχές στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Τράπεζα της Ελλάδος.
• Ξενοδοχεία και χώρους διασκέδασης και εστίασης.
• Η οικονομική λειτουργία της Εκκλησίας κρύβεται σε 10.000 περίπου νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αλλά και σε εταιρείες.
• Τελευταία ανακαλύφθηκαν και οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το Κράτος πληρώνει στην Εκκλησία 268.000.000 ευρώ ετησίως για μισθοδοσία και συντάξεις ιερέων.

Η Εκκλησία έχει μερίδιο ευθύνης στη δημοσιονομική κρίση με:
• Την ένταξη της μισθοδοσίας και της συνταξιοδότησης των κληρικών στον κρατικό προϋπολογισμό,
• Τις ετήσιες κρατικές επιχορηγήσεις των Μονών του Αγίου Όρους,
• Την κρατική αναγνώριση των οθωμανικών τίτλων κατοχής ως τίτλων κυριότητας εκκλησιαστικών ακινήτων,
• Την εμπλοκή κληρικών σε σκάνδαλα διαπλοκής με φορείς κρατικής εξουσίας, κυβερνητικούς και δικαστικούς,
• Την αδιαφανή διακίνηση κονδυλίων μέσω μη κυβερνητικών εκκλησιαστικών οργανώσεων

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ:

• Να γίνει καταγραφή και έλεγχος του τρόπου κτήσης της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας και όλων των εκκλησιαστικών φορέων που λειτουργούν ως ΝΠΔΔ.
• Να επιβληθεί πόθεν έσχες στους ιεράρχες.
• Η Εκκλησία της Ελλάδας να φορολογηθεί για τα εισοδήματά της, όπως όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που επιδιώκουν μη κερδοσκοπικό σκοπό.
• Να θεσπιστεί ειδικός εκκλησιαστικός φόρος που θα βαρύνει μόνο τους πιστούς κάθε θρησκείας και θα αποδίδεται στην αντίστοιχη θρησκευτική ή εκκλησιαστική οργάνωση
• Να αποτελέσει ο φόρος αυτός τη μοναδική πηγή μισθοδοσίας των κληρικών.

Η ομάδα πολιτών «ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

Η ομάδα αριθμεί 95.000 μέλη εγγεγραμμένα σε ομώνυμη ιστοσελίδα του Facebook.


Υ.Γ .Το βίντεο (εκτός από τους παπάδες που χορεύουνε στην αρχή ) είναι γυρισμένο έξω από την Μητρόπολη στην συγκέντρωση 11/04/2010 .Μουσική :Στριπτίζ για 3 παιδιά (Μάνος Χατζιδάκις)

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Παράπλευρος Φόνος

Στις 5 Απριλίου 2010, η WikiLeaks κυκλοφόρησε ένα απόρρητο στρατιωτικό video του Αμερικανικού Στρατού, που απεικονίζει τη δολοφονία περισσότερων από 12 ανθρώπους στην Ιρακινή συνοικία της Νέας Βαγδάτης. Ανάμεσα στους νεκρούς, ήταν δύο δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters.

Το Reuters προσπαθούσε όλον αυτόν τον καιρό να αποκτήσει το video με νόμιμα μέσα, επικαλούμενο την αμερικανική νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία στη διακίνηση πληροφοριών (Freedom of Information Act), χωρίς επιτυχία μέχρι τώρα. Το video, που πάρθηκε από ένα από τα δύο ελικόπτερα Απάτσι, δείχνει καθαρά την απρόκλητη δολοφονία ενός τραυματισμένου υπαλλήλου του Reuters και των ανθρώπων που έσπευσαν για να τον βοηθήσουν. Στο περιστατικό τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο μικρά παιδιά.

Ο στρατός δεν αποκάλυψε τις συνθήκες θανάτου των υπαλλήλων του Reuters, και δήλωσε ότι δε γνωρίζει πώς τραυματίστηκαν τα παιδιά. Μετά από αίτημα του Reuters, το περιστατικό ερευνήθηκε και ο Αμερικανικός Στρατός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες οι ενέργειες των στρατιωτών ήταν σύμφωνες με το πρωτόκολλο και τους εσωτερικούς "Κανόνες Συμπλοκής" ("Rules of Engagement"). Η WikiLeaks δημοσίευσε τους απόρρητους αυτούς κανόνες για το 2006, το 2007 και το 2008, αποκαλύπτοντας τι ακριβώς ορίζουν αυτοί. Επίσης η WikiLeaks δημοσίευσε το πρωτότυπο video, διάρκειας 38 λεπτών καθώς και ένα μικρότερο video, με μία βασική ανάλυση και υπότιτλους. Η αυθεντικότητα των video ερευνήθηκε εξωνυχιστικά και διασταυρώθηκε με συνεντεύξεις μαρτύρων και δημοσιογράφων.

Οι δημοσιογράφοι που σκοτώθηκαν ήταν απλοί εργαζόμενοι που έκαναν τη δουλειά τους, ρισκάροντας τη ζωή τους για να καλύψουν τον πόλεμο.

Το Ιράκ είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα μέρη για δημοσιογράφους: από το 2003 ως το 2009, 139 δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί εν ώρα εργασίας.

Δείτε το video στο Salata TV, στο Vimeo ή στο YouTube

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

γραφικό?πάντα κατι σου συμβαίνει για να σου το θυμίζει


Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ-Μπάτσοι ή Γενίτσαροι?

Προλογίζοντας θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει από μέρους μου καμία πρόθεση να δικαιολογήσω τους μπάτσους. Εξάλλου πρώτος εγώ,βιώνω για περισσότερες απο οκτώ ώρες καθημερινά μια αποπνικτική κατάσταση . Στόχος μου δεν είναι να πείσω τους αναγνώστες αυτού του άρθρου για το πόσο λάθος κάνουν αλλά τους συναδέλφους μου μιας και με την πλειονότητα εξ αυτών είμαι αντίθετος ιδεολογικά.
Επιχειρώ λοιπόν με μια σειρά άρθρων να βάλω στην καρέκλα της ψυχανάλυσης τον ''μπάτσο'' εμβαθύνοντας στην ψυχολογία του ,και ξεκινώντας από την αρχή του κακού,δηλαδή από την πρώτη ημέρα την αστυνομία.
Επίσης για εργονομικούς λόγους θα ήθελα να απαλλάξω το προπατορικό αμάρτημα του μπάτσου ''περί κατασταλτικού οργάνου των λαϊκών αγώνων'' καθότι θεωρώ ότι δημιουργεί κόλλημα στην προσέγγιση και αποπροσανατολισμό από το πρόβλημα.
Στην Ελλάδα υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 50000 αστυνομικοί δε μέσος όρος ηλικίας τους δεν υπερβαίνει την ηλικία των 25 ετών!Ειδικότερα στην Αττική ο μέσος όρος είναι πολύ χαμηλότερος.!
Όλοι ανεξαιρέτως έχουμε έναν φίλο αστυνομικό. Παιδιά της εργατικής τάξης συνήθως από Πατέρα Πασοκτζή,Κουκουέ ή Νεοδημοκράτη..σίγουρα εργάτη ή μισθωτό. Πατέρα με εισόδημα μικρότερο-ίσο από αυτό που χρειάζεται ένας φοιτητής για να καταναλώσει το μήνα.Σίγουρα...Έτσι στο αδιέξοδο του αποφασίζει ,να κάνει το παιδί του μπάτσο. Το παιδί τελειώνει τις πανελλήνιες και επιτυγχάνει στην Σχολή της Αστυνομίας με τα μαλλιά του πατέρα να επανέρχονται στο φυσικό τους χρώμα. Ετσι ο νεοεισερχόμενος δεκαεπτάχρονος ή δεκαοκτάχρονος αστυνομικός -εντελώς απολιτίκ σε σημείο που δεν ξέρει πόσα κόμματα έχει η βουλή καλείται να βγει να επιβάλλει την τάξη!
Αν κάτι γνωρίζει σε αυτή την ηλικία είναι Ζήτω η 28 Οκτωβρίου Ζήτω η 17 Νοεμβρίου Ζήτω ο Ρεχάγκελ!
Και εδώ ξεκινάει το πανηγύρι. Το πιτσιρίκι πάει στην αστυνομία αφήνοντας πίσω μια κλάιουσα μάνα η οποία βλέπει την εγκληματικότητα να εκτοξεύεται και ανησυχεί για το σπλάχνο της ,αλλά απο την άλλη βαθιά μέσα της ξέρει ότι η ανεργία και η οικονομική της κατάσταση δεν της δίνει περιθώρια επιλογών. Το παιδί λοιπόν παρακάμπτει την φοιτητική ζωή ,παρακάμπτει την πολιτικοποίηση και το δικαίωμα να γνωρίσει και να επιλέξει ποια ιδεολογία ανταποκρίνεται στα πιστεύω του και έρχεται κατευθείαν αντιμέτωπο με μία σάπια κοινωνια και ένα ακόμα πιο σάπιο πολιτικό σύστημα.Εκεί βρίσκει απέναντι του μια προκατειλημμένη αριστερά,δικαίως μεν,αλλά ο λόγος της είναι δεν είναι καθόλου απλουστευμένος και ξεκάθαρος που δίνει στον δεκαοκτάχρονο ακατέργαστο αστυνομικό την εντύπωση ότι του επιτίθεται προσωπικά. Όλοι τον κατηγορούν και τον μισούν...άραγε γιατί?Και ξάφνου ως σωτήρας του ο Μέγας Ψηφοθηρευτής Ακροδεξιά η οποία πάνω από όλα ''αγαπάει την αστυνομία''.Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις . Αυτοί με αγαπούν σκέφτεται..χωρίς να αναλογιστεί αν τον εκφράζουν τα πιστεύω ή η ιδεολογία αυτή τρέχει να βρει καταφύγιο στους μόνους που τον υπερασπίζονται .Από την άλλη ο βιοπαλαιστής αγωνιστής Πατέρας του-ο ίσως αριστερός Πατέρας που έχει σιχαθεί το πολιτικό σύστημα που δεν του έδωσε το δικαίωμα να σπουδάσει το παιδί του βλέπει μεγαλόσχημους κρατικοδίαιτους Αριστερούς Βουλευτάδες να κάνουν ψηφοθηρία κατηγορώντας το παιδί του ως φασίστα το οποίο παιδί του πληρώνει τις αμαρτίες των πολιτικών τους. Εδώ χρειάζεται ο νεαρός αστυνομικός να δώσει μάχη με το συναίσθημα για να καταλάβει ως εργάτης ότι το συμφέρον σου δεν είναι με την Δεξιά. Χρειάζεται να πείσει τον εαυτό του ότι είναι μαλάκας να πάρει στις πλάτες του τις αμαρτίες και τις πολιτικές όλης της Αστυνομίας και να πει δικαίως η Αριστερά μου επιτίθεται. Χρειάζεται να συμφωνήσει με την Αριστερά που ποτέ δεν έκανε κάτι για να τον προσεγγίσει...όχι για ψηφοθηρία αλλά έστω για αλληλεγγύη στον εργαζόμενο...θέλει δύναμη. Πόσοι από εσάς έχετε αυτή την δύναμη και το απαιτείτε από τον αστυνομικό να μην είναι φασίστας?.Πόσοι θα αντέχετε αυτόν τον βομβαρδισμό από όλη την ελληνική κοινωνία και δεν θα διαλέγατε ως καταφύγιο κάποιους που σας υπερασπίζονται ακόμα και αν ήταν ψεύτες και λαμόγια?Θέλω να επισημάνω ότι ο αστυνομικός πρόσφατα δέχθηκε επίθεση στο μισθό του η οποία ανέρχεται στα 100 ή 150 ευρώ. Θα ήταν λογικό αυτό να τον απομακρύνει από την Δεξιά. Δεν υπάρχει συμφέρον από τον καπιταλισμό όταν σου μειώνουν το 1/8 του μισθού σου.Ουτε οι μπάτσοι είναι μαζόχες.Όσο μαζόχες δεν είναι να χτυπήσουν τον εργάτη πατέρα τους που βρίσκεται απέναντι τους στην πορεία.Τι τον κρατάει όμως στη Δεξιά?...(συνεχίζεται)
ΥΓ:Στόχος δέν είναι να δικαιολογήσουμε τους φασίστες μπάτσους και να τους δεχθούμε όπως είναι αλλά να αποτρέψουμε την προσσέγιση της δεξιάς στους νέους αστυνομικούς