ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ!

Τα ποστ που αναρτούνται να είναι όσο γίνεται επιβεβαιωμένα,
ή με κάθε επιφύλαξη της πηγής τους.

Παράκληση επίσης, μη "σνομπάρετε" τις Ετικέτες. Για το "ιστορικό" των αναρτήσεων έχει σημασία να μπορεί να αναζητήσει κάποιος ποστ με την ίδια θεματολογία.
Ευχαριστώ, Υ.Κ.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Περί χάους

Δεν είμαι τελείως κατά των καταλήψεων και ας θεωρούνται παράνομες σύμφωνα με τον νόμο. Δυσχεραίνουν κάποιες καταστάσεις (σίγουρα), δεν γίνονται με την έγκριση των ιδιοκτητών (σίγουρα) και εκβιάζουν καταστάσεις (σίγουρα). Το ζήτημα για να είσαι υπέρ ή κατά μιας κατάληψης αφορά τον σκοπό του σε ένα βάθος χρόνου.

Καταρχήν, μια κατάληψη ποτέ δεν είναι μόνιμη κατάσταση. Αν κλείσουμε για δύο λεπτά τον ήχο της τηλεόρασης και των χατζινολαοπρετεντέρηδων που μιλάνε τόσο εύκολα για το χάος που δημιουργείται και σκεφτούμε, η ζυγαριά χάους των εκβιασμών και ασυδοσίας γέρνει μακροχρόνια πολύ περισσότερο σε αυτά που το κράτος αποφασίζει για μάς παρά από το να μαζευτούν 250 άτομα μέσα σε μία Νομική αναταράζοντας για λίγο χρόνο τα νερά της κοινωνίας.

Χάος δεν είναι να σου παίρνει το σπίτι η τράπεζα; Χάος δεν είναι να μένει κάποιος χωρίς δουλειά; Χάος δεν είναι να σε θεωρούν λιγότερο άνθρωπο από τους άλλους επειδή μπήκες λαθραία ή να φοβάσαι μην σε πλακώσει ο μπάτσος ή ο κάθε μουρλαμένος χρυσαυγήτης έτσι και υψώσεις λίγο τους τόνους; Ποιό χάος έχει περισσότερη μονιμότητα;

Άργησα να αναφερθώ σε αυτά που γίνονται αυτή την στιγμή στην νομική επειδή το πράγμα είναι τρομερά μπερδεμένο και ευαίσθητο και κάθε μου απόφαση υπέρ η κατά δεν θα ήθελα να γίνει με την ίδια επιπόλαιη ευκολία που συναντάμε στα δελτία ειδήσεων. Όπως το βλέπω, με το να ανακατευτεί ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έκανε δύο μεγάλα λάθη. Έδωσε το πάτημα στους εχθρούς του να μιλάνε για παρακίνηση σε βία (κάτι που φοβάμαι θα το πληρώσει στις επόμενες εκλογές) και δεύτερον ένα πάτημα να ενισχυθεί η φιλοφασιστική νοοτροπία.

Φιλοφασιστική και ρατσιστική νοοτροπία υπήρχε και καλλιεργείται φυσικά πολύ πριν από την κατάληψη στην Νομική, για να είμαστε ειλικρινείς και η απόφαση αυτών των 250 ατόμων (μετανάστες, λαθραίοι, δεν έχει τόση σημασία πώς τους πεις), δεν θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται για αυτούς ο περισσότερος πληθυσμός. Το βλέπω από μεριά τους σαν μία λύση απόγνωσης, ή μία κραυγή σε οποιονδήποτε θελήσει να την ακούσει.

Ίσως το πιο σιχαμένο είναι η ξαφνική φιλευσπλαχνία που δείξαν όλα τα κανάλια μιλώντας για "άμοιρους", "κακόμοιρους", "δύστυχους" που τους εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ για να κάνει το κομμάτι του. Πώς τάχα αυτός τους παρακίνησε και τους μάντρωσε λες και είναι πρόβατα προς σφαγή να μείνουν χωρίς φαΐ τόσες μέρες. Λες και μόνοι τους δεν είναι σε θέση να πάρουν αποφάσεις, λες και μιλάνε για άβουλα ανεγκέφαλα πλάσματα με μυαλό αμοιβάδας. Όχι. Το να αποφασίσεις να παραβλέψεις τον νόμο (που έτσι και αλλιώς δεν σε σέβεται) και να καθίσεις συνειδητά να υποστείς τις στερήσεις των φυσικών σου αναγκών για επιβίωση προχωρώντας σε απεργία πείνας είναι κάτι που δύσκολα το αποφασίζεις, χρειάζεται μεγάλα αρχίδια και για αυτό εμείς και ο κάθε φιλέσπλαχος Πρετεντέρης, ή μπάτσος, ή Παπουτσής, η Άδωνις οφείλουμε να τους βγάλουμε το καπέλο. Ο άνθρωποι τούτοι τίποτα άλλο παρά πρόβατα είναι, θέλουμε δεν θέλουμε είναι μέρος της κοινωνίας όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα και πρέπει να ακουστούν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν έχω να προσθέσω κάτι πέρα του ότι μου άρεσε πολύ το κείμενο. Πολλές φορές είναι όμορφο να διαβάζεις τα αυτονόητα...γιατί εν τέλη ίσως να μην είναι και τόσο

:)

taftar είπε...

Ζητάω συγγνώμη για την κατάχρηση. Είναι ένα κείμενο που θα το βάλω σε όλα τα μπλογκ που εκτιμώ. Αν προσβάλλω καποιους, διαγράψτε το. Είναι μια ανάρτηση που ανέβασα στο μπλογκ μου και στους ενωμένους μπλογκερς

Μήπως έφτασε η ώρα να σταματήσουμε την κατηφόρα και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας; Έχουμε έναν τεράστιο τοίχο μπροστά μας, εχουμε μαζευτεί εκατομμύρια μπροστά του κι αντί να κάνουμε όλοι μαζί μια κίνηση να τον πετάξουμε κάτω, καθόμαστε και πετάμε πετραδάκια.
Αυτό που λείπει από την κυβέρνηση, από τους δημοσιογράφους, από τους πολιτικούς, από τους συνδικαλιστές, από όλους εμάς, είναι ΑΡΧΙΔΙΑ. Κανείς δεν έχει τ' αρχίδια να κάνει αυτό που πρέπει.
Προτείνω λοιπόν το εξής: Ας αφήσουμε όλοι κάτω τα πετραδάκια που κρατάμε, ας διώξουμε απ' τα κεφάλια μας όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να χωρίζουν τον κόσμο σε πιστούς και άπιστους, φασίστες και αριστερούς, πλούσιους και φτωχούς. Δεν είναι εχθρός μας ο μουσουλμάνος, ο βάζελος, ο αμερικάνος, ο χρυσαυγίτης. Είμαστε όλοι εναντίον του τέρατος που λέγεται καπιταλισμός και με άξονα το χρήμα κάνει τον άνθρωπο απάνθρωπο.
Ήρθε η ώρα να ξεκινήσει ο πόλεμος. Κι αφού δεν υπάρχει κανένα κόμμα ή οργάνωση ή πρόσωπο που να μπορεί ή να θέλει κάτι τέτοιο, ας αρχ'ισει από τους καναπέδες κι απ' την οθόνη μας:
Ζητάω από όλους τους bloggers, facebookers, tweeters κλπ κλπ να σταματήσουν να πετάει ο καθένας το δικό του πετραδάκι. Ας ξεκινήσουμε όλοι να ανεβάζουμε την ίδια ανάρτηση με τον ίδιο τίτλο π.χ. "Δεν τα φάγαμε μαζί, δεν τα πληρώνουμε μαζί." με σκοπό να δημιουργήσουμε κάτι μαζικό. Να γίνει όλη η ελληνική μπλογκόσφαιρα μια ανάρτηση, που θα προετοιμάσει το ξέσπασμα. Αξίζει να προσπαθήσουμε. Κανένας άλλος δεν πρόκειται να μας βοηθήσει να βγάλουμε τις αλυσίδες...